::DEMI MASA::

Monday, August 15, 2011

ramadan..ramadan...

بسم الله الرحمن الرحيم


Alhamdulillah..syukur pada tuhan kerna dapat lagi menghirup udara kurnianMu..rasenye dah lama x update blog ni..xde mood nak update blog.Malam ni tiba2 ada mood n timbul semangat plak nak menaip..^__^
malam ni dah malam ke 15 tarawikh..dan puasa yg ke 15..alhamdulillah..setakat ni mmpu lagi nak solat tarawikh di masjid or surau..tmbahan pula,dah 3 mlm berimamkan imam dari mekah di masjid kg binjai rendah ni..:)rasa beruntung jgk kerana dpt mnjdi makmun kpda imam yg di 'ambil' dr luar n jauhhhh..dan bacaan dye mashaallah..bgus skali..tp imam yang kat malaysia ni  pon mantop2 belaka..bertuahnye klu sy mndpt jodoh yg soleh...heeeeee~tbe2 jek..proceet cter tdi..mlm ni dah mlm 15 tarawikh,so mlm ni dah start baca doa qunut pd solat witir..orang arab ni lain ckit cara dye solat tarawikh..cntohnya,antara solat tarawikh ke solat yg seterusnya tak ada selawat spt kebiasaan org2 kita buat,dye smbung terus smpailah 20 rakaat n last skali witir n bacaan qunut bg mlm 15 dan keatas..bacaan qunut org mekah pon pnjanggg sngt (kaku jgk tgn ni nk mndah lame2..tp xpela..ikhlas krn allah..boleh dpt pglmn camna org mesir solat tarawikh.)....klu di ngra kita imam baca qunut yg biasa saje..
Akhiru kalam..sy berpesan pd diri sndri juga n kwn2 laen,smoga kita semua istiqamah dlm mnjlni khdupn kita sbgai seorg muslim,istiqamah dlm solat sunt,solt tarawikh,dan semoga kita berjumpa dgn LAILATULQADR..insyaallah..







0 comments on "ramadan..ramadan..."

Post a Comment

 

♥CERITA DARI HATI ♥ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal