::DEMI MASA::

Sunday, December 11, 2011

Rehlah at Broga Hill

assalamualaikum..bismillahirrahmannirrahim...
kupanjatkan syukur kepadaMu Ya Allah..kerana memberikan aku udara yg segar utk bernafas di atas muka bumiMu lagi..Alhamdulillah wa syukurlillah..
Alhamdulillah..pagi tadi seawal jam 3 pagi dpt juga bangun  utk berciap dri bertolak ke broga hill.Broga hill ni trletak kat area kajang kott..*kurang pasti*.Seawal jam 5 lbh sampailah di kwsn bukit broga tu..kami semua solat subuh secara berjemaah  dhulu sblum mula mendaki bukit tu n pda pukul 6 lbh smpailah kteorng kat puncak bukit broga..
Subhanaallah..bila smpai je atas tu..dpt tgok pemandangan yg sangat cantik..n dapat hirup udara yg segar..niat kami smua nak tgok sunrise but..cuaca pagi td mendung..so xdpatlah melihatnya..tapi..bersyukur dpat juga merasa keindahan alam ciptaanMu..allahuakbar!!luasnya ciptaanMu..


*************************************************

semasa berda di puncak ke2 rasenye..sempat juga kami mendengar tazkirah oleh seorang ustaz dr ' ganu kiter ' yg cara prckapan beliau seakan2 ustaz azhar idrus..:)
i like his tazkirah about "zina hati"..
beliau menerangkan zina hati yg sebenarnya bermaksud apabila seseorang tu teringat kpd someone yg melebihi batas atau bak kate ustaz tu 'bayang' mende2 yang membawa kepada nafsu syahwat itu maksud zina hati sebenarnya....faham??
n kata ustaz tu lagi..kalau kita rindu or teringat someone yg kita minat tu x dikira zina hati lagi..juz teringat sahaja..kalau perkara teringat or ade perasaan trhdp seseorg tu  adalah perkara normal bgi semua manusia..kalau xde perasaan minat tu xnormallah seseorang tuh..:) (mknenya kalau sy teringat  seseorng yg sy mnt tu xpela kan??hehe~ingat!!jgn melampaui batas!!

*blajo abis dlu
*cinta dlu pada allah,rasulullah,family..
*jauhi couple yg melalaikan!!
*jauhi zina!!
hati ni berkata :"Ya Allah jika dia jodohku maka satukanlah aku  dgn dia..jika dia bukan jodohku jauhkanlah dia dr ingatanku..amin.."

p/s : gmbr pmdgan bukit broga xleh upload..hve tchnical problem..huhu~








0 comments on "Rehlah at Broga Hill"

Post a Comment

 

♥CERITA DARI HATI ♥ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal