::DEMI MASA::

Tuesday, January 3, 2012

ahlan wasahlan 2012

Bismillahirahmannirahim..

Alhamdulillah..hari ni dah masuk 3 januari 2012 bersamaan 9 safar 1433..masih lagi diberi peluang untuk bernafas di atas muka bumi Mu ini..Alhamdulillah wa syukurillah..Sedar tak sedar umur pun dah semakin meningkat  dari angka 1 dah bertambah kepada 2.. Insyaallah kalau dipanjangkan umur sempatlah merasa umur 20 tahun pada tanggal 18 April nanti..dalam kita sedar bila umur meningkat,dosa2 kita pun meningkat..astagfirullah al azim..agak2nya pahala banyak ke x??atau dosa yang lebih berat dalam diriku??

>>jom!!hijrahkan diri !!<<

********************************************************************

Lama x mengarang..jom bercerita kisah hidup!! :D

Apa khabar mama,baba,abang,angah,acik,ateh,ijah,atin n tak lupa deqyah kat umah yep??dah lama xbalik tganu,lebih kurang 3 bulan x balik..huhu..apepon, allah selitkan sifat sabar dalam diri setiap manusia..assobru minal iman..insyaallah ade hikmah xbalik lame..nikmat yang allah beri ialah nikmat rindu yang  semakin membuak-buak..sepanjang duduk kat upm ni hanya telefon or skype je boleh jadi alat berhubung..alhamdulillah..dapat juga tengok muka2 orang yg kusayang..Alhamdulillah ijah n atin dah dpt result UPSR n PMR..alhamdulillah result atin n ijah ok..ijah dapat 7A2B n atin dapat 3A2B..mungkin ada hikmah disebalik result dyeorang tu..atin boleh sambung belajar di sekolah agama mahmudiah n ijah still kat imtiaz kospint..alhamdulillah..n acik pon bakal bertunang 27 januari ni..insyaallah..^_^

>>cpatla kakak2ku kawin..deqnor nak main baby plak ni..hehe<<


n me plak sepanjang study week ni duk terperap je lam bilik..n hari ni start la exam kenegaraan..alhamdulillah bolehla jwb tapi xtau la mcm mane keputusannye nanti..bismillahitawakkaltu ala allah..amin..arap2 smuanye lulus..

ni dye jadual final examku utk sem 1 ni..

5/1>>titas   7/1>>hubungan etnik
 8/1>> bi   10/1>>thinking skill   15/1>>statistic

Pray for me :)

>>xsabarnye nak balik umah!!windu3~<<

***************************************************************

Huuu!! lupa azam tahun baru  2012 n tahun  baru hijrah 1433 n untuk tahun2 akan datang jgk  :)

Bismillahirrahmannirrahim..
#tahun ni nak khatam alquran lebih dari sekali..insyallah biiznillah..
#berubah jadi lebih baik termsuklah dri segi pkaian,rutin harian n so on..insyaallah..ya allah..kuatkan aku supaya istiqamah di jalanMu..
#smoga dpt jage hati dari maksiat+cintan cintun..
#cari ilmu agama sebanyk2nya n  belajar bukan krna nak segulung ijazah saje! Tapi cari ilmu ikhlas kerana allah..
#semoga dapat psgn yang terbaik n soleh n beriman n dpat memimpin diri ni ke syurga abadi…insyaallah..:)




 >>semoga smua impian n angan2 ku tercapai...tapi ingat!! ilmu tanpa amal ibarat pohon yang tak berbuah...n man jadda wa jada wa man zaro'a hasoda..insyaallah..<<

cni ade bbrpa potong lagu mse kem tazkiyyatun nafs dlu..rindunye sahabat2..

"umat islam harus cemerlang..
hari ini mesti lebih baik dari semalam
jangan buang masa..
siapa kata kita tidak boleh..
kita punya allah maha kuasa..
kita punya kuasa tenaga..
doa sebagai senjata..."
UMAT ISLAM SENTIASA BOLEH!!







0 comments on "ahlan wasahlan 2012"

Post a Comment

 

♥CERITA DARI HATI ♥ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal